perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kolmas kerta toden sanoi!

Tämä on elämäntapamuutoksistani kertova blogi..


Aloitin tämän kyseisen blogin jo vuosia sitten ja  kirjoitin muutaman viestin ajatuksena muuttaa elämäntapojani. Projekti loppui lyhyeen, joten loppui blogikin. Myöhemmin yritin uudelleen ja kirjoitinkin jälleen pari postausta, jonka jälleen homma kaatui ja niin kaatui blogikin. Olen sitten aikoinaan poistanut aikaisemmat postaukseni, joten nyt aloitetaan puhtaalta pöydältä.

Hieman taustatietoja minusta:


Olen 25-vuotias nainen ja talouteeni kuuluu mies, kaksi poikaa ja kaksi koiraa. Työkseni olen järjestelmäasiantuntija eli osaamiseni löytyy it-alan puolelta. Aikani kulutan työn ja kodin lisäksi kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa ja tykkään myös leikkiä amatöörivalokuvaajaa. Lempivärini on punainen ja lempiruokani thaimättö.. Deitti-ilmoitustako tässä kirjoittelen? Tai vähän niinkuin pentuna kirjoitteli kirjekaveri-ilmoitusta Partio lehteen.. 

Asiaan!

Mistä on kyse?


Ajattelin kirjoittaa matkastani läpi suurien muutosten ja samalla ehkä motivoidakseni muita samaan. Minäkin kun muutkin -periaatteella.

Kaikki alkoi vaihtamalla tupakka sähkötupakkaan 12. lokakuuta 2013
Paino: ??,?kg
Pituus 180cm
Rasvaprosentti: 45+%
Pahat tavat: Tupakanpoltto, ylenpalttinen sokerin syönti ja muu mässäily, energiajuomat, laiskuus, suorasanaisuus, jne (tämähän lista jatkuisi loputtomiin jos oikein innostuisin)
Motivaatio: 0 (Asteikko 0-10)

Todellisuudessa kaikki alkoi jo kun tapasin mieheni T:n.. Mutta sen tähän liittymistä ei tajua kuin minä itse joten jätetään se pois..

Aloitin herkkulakon 16. helmikuuta 2014
Paino: 99,9kg
Pituus: 180cm
Rasvaprosentti: 45+%
Pahat tavat: Sähkötupakointi, ylenpalttinen sokerinsyönti ja muu mässäily, laiskuus, suorasanaisuus..

Aloitin kaloreiden laskennan 4. maaliskuuta 2014
Paino: 93,5kg
Pituus: 180cm
Rasvaprosentti: 45+%
Pahat tavat: Sähkötupakointi, laiskuus, suorasanaisuus..
Motivaatio: 2

Lopetin sähkötupakoinnin 10. lokakuuta 2014
Paino: 72,5kg
Pituus: 180cm
Rasvaprosentti: 34.7%
Pahat tavat: Laiskuus, suorasanaisuus..
Motivaatio 8

Nyt 13. maaliskuuta 2015
Paino: 68.8kg
Pituus: 180cm
Rasvaprosentti: 28.3%
Pahat tavat: Suorasanaisuus, satunnainen valikoiva laiskuus, urheiluhulluus..
Motivaatio: 10

Tässä blogissani tulen siis kertomaan vaiheistani miten olen päässyt nykyhetkeen ja tottakai jatkosta, miten etenen kohti vieläkin parempaa. Tämä tulee sisältämään iloa ja surua, ruokaa ja herkkuja, liikuntaa ja belfieitä (no ei helvetissä!) ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Väliin saattaa lipsahtaa juttuja arjestani, mutta tarkoitus ei ole höpistä perheestäni tai työstäni sen tarkemmin.

KuvatodisteitaFlashback from the past


T (Mieheni):"Sähkötupakka. Millainenkohan se olisi.. Voisikohan sillä lopettaa tupakanpolton? Kokeillaanko?"
Minä: "On tullut kokeiltua pari vuotta sitten, ei ole sen arvoista, mutta jos haluat niin voidaanhan me testata.." *hyvin pessimistinen ja epämotivoitunut*

Uudet laitteet saapuivat ja viimeinen tupakka poltettiin muistaakseni 12. lokakuuta 2013 klo 10:30.. (Sittemmin myönnän että niitä syöpäkääryleitä on hyvin satunnaisesti tullut maisteltua, oikeesti, SATUNNAISESTI) Laitteisiin meni hermot about 3 miljoonaa kertaa, mutta onneksi minulla oli T. Hän huolsi ja räpläsi kaikki vehkeet kuntoon (Aivan kaikki, tarvittaessa) ja joskus se meni jopa siihen että hän täyttikin minun tankkini. Alussa, tai melkein loppuun asti, en olisi todellakaan uskonut että joku päivä lopetan senkin..

Meidän sähkötupakointi harrastukseen (Warning, vain tätä harrastaneet ymmärtävät termistön) mahtui monenlaisia drippereitä ja flippereitä, foorumeita ja FB ryhmiä, pervest harryja ja rakkausliemiä. Alkuun se oli "kloonihamstraamista" ja meille ei KOSKAAN tule yli 100e maksavaa laitetta.. Lähellä loppua se oli wboxia ja quasaria ja muuta snobistelua. Lopussa oltiinkin sitten flippereitä ja paskapäitä, mutta astetta terveellisemmin eläviä ihmisiä!

Back to this moment


Eilen kävin jo harrastukseksi vakioituneessa kuntonyrkkeilyssä mätkimässä ystävääni pläsiin. Se on hieno laji ja olen alkanut jo pikkuhiljaa haaveilemaan etenemisestä JONAIN PÄIVÄNÄ "oikean" nyrkkeilyn puolelle. Tänään olisi vuorossa RVP eli toisin sanoen KPP = kankku-pötsi-persus -jumppa. Liikuntakeskuksessa, jossa käyn, on käynnissä haaste jossa pitää kokeilla kaikkia vakiotunteja kevään aikana, tämä on yksi niistä. Sen jälkeen jäljelle jää enää 4 (21stä) ja sitten pääsen tekemään vain sitä mistä tykkään. Tällähetkellä lemppareita on kuntonyrkkeily ja crosstraining. Kuntosalitreeniä unohtamatta.

Illalla sitten isolle kirkolle keikalle kuuntelemaan örinää. Kyllä, örinää.

Smoothieta napaan!Tein pitkästä aikaa tänään smoothien. Sisältö:

Banaani 80g
Omena 140g
Sokeroimaton mansikkakeitto 120g
Rainbow:n pakaste Smoothie hedelmät 100g
Kalorit: 188kcal

Omnomnom..  Kun olisi ollut vielä vanilja Whey:tä niin olisin kokeillut laittaa mukaan.. Tilaukseen siis ;)

Viikon viisaus: En kadu tai vaihtaisi hetkeäkään


Minun "mottoni", tai enemmänkin tapa elää, on se että mitään tässä elämässä on aivan turha katua loputtomiin. Kaikki mitä tämän elämän varrella tapahtuu, muokkaavat minusta sellaisen kuin olen ja 70% elämästäni (poislukien teiniangstiajat) olen pitänyt itsestäni edes vähän. Eli suomeksi sanottuna en olisi tämä ihana rakastettava itseni, jos kaikkea tapahtunutta ei olisi tapahtunut. Näin ollen pyrin muistelemaan kaikkia asioita positiivisesti (Välillä tuloksetta!) enkä rehellisesti vaihtaisi elämästäni hetkeäkään. Virheitä on tehty, isojakin virheitä on tehty, mutta elämä juuri nyt on laiffii joten so be it!Seuraavaan kertaan! To be continued..

Love,
Me


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti