perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ryhmäliikuntaa ja kesän juhlaa!

Ryhmäliikuntaa osa N


Se olisi taas aika käydä pari ryhmäliikuntatuntia läpi. Keskiviikon totalcross jäi välistä huonon olon takia ja samasta syystä peruin tämän illan HIIT -tunnin. Harmittaa pirusti, mutta terveydellään ei ole hyvä leikkiä ja selvästi olen tulossa kipeäksi. Otan varman päälle ja säästelen itseäni lauantaiseen kuntonyrkkeilyn tekniikkatuntiin. Here we go..

Pump


Tässä oli taas tunti makuuni: Lihaskuntoa ilman askelsarjoja. Tunti aloitettiin keräämällä erilaiset tunnilla tarvittavat välineet: Lauta, matto, levypainot & tanko ja käsipainot. Kokemattomana latasin itselleni aivan liian isot painot ja se kostautuikin tunnin aikana jaksamisessa. Tunti eteni monen muun tunnin tapaan musiikin tahdissa. Eri lihasryhmät käytiin läpi erilaisina pattereina ja pääosaa liikkeistä tehtiin yli minuutin putkeen, jossa tulikin esille se että esim tankoon ei kuulu ladata samoja painoja kun esim kuntosalilla käytäessä. Note to self ;) Mukana oli mm. kyykkyjä, penkkipunnerrusta, hauiskääntöjä, kulmasoutua, jne. Totesin myös että ennen tätä tuntia olisi hyvä käydä perusliikkeiden tekniikat läpi esim salilla, niin tunti sujuisi paremmin ja oikeaoppisemmin. Suosittelen jos pidät nopeatempoisista tunnista, jossa ei kuitenkaan ole koreografioita vaan keskitytään lihaskuntoliikkeisiin.

Core


Tunti jossa keskitytään nimenkin mukaan "coreen", eli vatsalihaksiin, selkään ja osittain jalkoihin. Vetäjä ilmeisesti tykkäsi kovasti tasapainoliikkeistä, koska niitä oli todella paljon. Pääasia tunnilla oli että paketti pysyy tiukkana ja vatsalihakset ovat lähes kokoajan työssä. Tunnilla käynnistä on sen verran aikaa etten tarkalleen muista mitä siellä tehtiin, mutta mm tosiaan erilaisia tasapainoa vaativia liikkeitä käsipainoilla ja ihan perus vatsa ja kylki liikkeitä. Mielenkiintoinen tunti jos arvostaa hidastempoisempaa lihaskuntotuntia. Tämän avulla saa myös varmasti pohjaa sille kuuluisalle sixpäkille!

Total ABS


Hyvin vastaava tunti kuin core, mutta pääpaino oli vieläkin enemmän vatsalihaksilla, niinkuin nimikin varmaan jälleen kertoo. Hidastempoisempi tunti ilman turhia koreografioita, mutta tässä oli kuitenkin myös sykkeennosto osuuksia eli ihan helpolla ei sen suhteen päässyt. Voisin mennä toistekin, mutta taidan tämän osuuden hoitaa enemmänkin salilla.

Muokkaus


Pumppimainen tunti ilman nopeaa tahtia. Kokonaisvaltainen lihaskuntotunti ilman koreografioita, jossa keskitytään enemmän isoihin lihaksiin. Niin samankaltainen pumpin kanss, että näistä valitsen ennemmin sen, koska tämä oli "rikkonaisempi" kokonaisuus. Ei jatkoon.

Kahvakuula


Hyvin tehokas ja rankkakin tunti. Kahvakuulia oli monen kokoisia joista valita ja valitsinkin itse aikaisemmasta viisastuneena pienehköt kahvakuulat. Tästä on vaikea sanoa paljoa, mutta ilmeisesti ihan perus kahvakuulaliikkeitä väännettiin koko tunti. Käsiin kävi kivasti vaikkei ilmeisesti olisi pitänyt. Tällä tunnilla hiki virtasi ja lihakset olivat heikkona jälkeenpäin. En kuitenkaan tiedä pääsikö se jatkoon, merkintä on "Ehkä", koska tämäkin tunti sisälsi paljon tasapainoliikkeitä ja en niistä niin välitä. Tämän tunnin sisältö ei oikein selviä kuin kokeilemalla, liikkeitä on vaikea selittää näin tekstillä. Suosittelen jos tykkäät heilutalle kuulia jalkovälissäsi.. Täältä saa hyviä vinkkejä myös sinne kotitreeniin!

Kesää odotan kuin kuuta nousevaa - Häät <3


Tämä menee ehkä hieman ohi aiheen, mutta se on osa minun elämää joten myös kerron siitä. Kesä 2015 tulee olemaan minulle yksi elämäni tärkeimmistä kesistä sillä me menemme T:n kanssa naimisiin. Varmasti tärkein! Päivä on 8. elokuuta ja se lähenee päivä päivältä. Juhlapaikka on varattu ja kutsut ja saatteet odottavat valmiina lähetystä. Juhla tulee olemaan pieni, vain perheen kesken.

<3
Puvun valitsin jo elokuussa ja silloin se oli aavistuksen nafti. Ostohetkellä se oli otettu sisään ja myyjä purki tämän sisäänoton että mahduin siihen, varmaan pitää ottaa takaisin sisään, kyllä hän arvostaa kun pääsee ompelemaan takaisin ratkottuja ompeleita. Kiloja on kuitenkin senkin jälkeen lähtenyt 6 ja kiinteitystäkin tapahtunut. Nyt se on säilytyksessä anopilla joten en pääse edes kokeilemaan, nyyh.

Sormus ostettiin samoihin aikoihin ja nyt jo voi sanoa että se on aavistuksen iso. Katsotaan vielä muutama kuukausi eteenpäin ja sitten käydään tarvittaessa vaihtamassa pienempään. Se onneksi kustantaa vain 25euroa ja saan kokonaan uuden samanlaisen. En tosin jaksa uskoa että nämä tikkusormet enempää pienenevät.

Kunpa olisi jo elokuu ja pääsisin aloittamaan korttien uusimisrumban, hahahha. Onkohan siitä hyvä tehdä jo tässä vaiheessa joku lista että mitkä pitää muistaa vaihtaa? Ehkä se menee liialliseksi hössötykseksi.. Olen pyrkinyt pitämään hössötyksen minimaalisena tai minusta tulee hyvin nopeasti bridezilla. Laihdutusprojekti ei ole ollut kytköksissä hääsuunnitelmiin, mutta tottakai se on kiva olla nättinä ja hyväkuntoisena omissa häissään. Kyllä se motivaatiota lisää kummasti!

Rakastakaa toisianne <3

Love,
Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti