lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ryhmäliikuntaa ja päivän ruokailut

On siis kevät..


..IHANA ILMA! Aurinko paistaa kirkkaasti ja on raikas ilma. Lenkille voisi kohta lähteä ihan vaan ilman takia.. Rakastan aurinkoa. Siitä saa voimaa ja energiaa ja on muutenkin paljon parempi mieli kun paistaa. Lumi sulaa ja kohta jo kukat kukkii. <3

Kevään jumppahaaste


Liikuntakeskuksessa, jossa käyn, on tällainen haaste tammi-toukokuu välisenä aikana. Tänä aikana tulee käydä kaikki vakiotunnit läpi (21kpl) ja kun ne on käyty läpi, pääsee osallistumaan kuukausikorttien arvontaan. Minä olen jo loppusuoralla ja tämä tuli ihan hyvään väliin kun muutenkin päätin kokeilla paljon eri tunteja. Nyt vaan mukaan tuli muutama mitä en olisi koskaan ajatellut kokeilevani. Pientä arvostelua tulossa eri tunneista ja näitä tulee myös jatkossa lisää.

Reisi-vatsa-pakara


Tämä tunti oli eilen ja ei päässyt minun listalla jatkoon. Välineinä oli lauta ja jumppamatto ja lauta on minulle punainen vaate. Aloitettiin aerobisella alkulämpällä joka sai minut jo kiukun partaalle ja sitten jatkettiin askelkyykyillä laudan päältä, NOOOOU! Ihan shaibaa.. Laudan päältä tehtiin pitkin tuntia kaikennäköistä ja en tosiaan pystynyt puoliakaan toteuttamaan. Liikkeet kohdistuivat kaikki ala ja keskivartaloon, niinkuin tunnin nimikin jo kertoo. Kiukku kasvoi kokoajan ja lopputulos oli P***A treeni. Tämä termi tuli tutuksi ihan pari viikkoa sitten kun spinning toi ensimmäisen kunnon p***a treeni kiukun. Aiheuttaa aika pahat agret ja v***tuksen. Eli ei, EI JATKOON.

Nämähän ovat tosiaan tuon minun käyttämän liikuntakeskuksen tunteja, joten en tiedä mitkä ovat vastaavia tunteja muualla.

Totalbody


Tämän kävin tänään ja taas nousi karvat pystyyn kun taululla luki välineissä lauta. Meinasin lähteä livohkaan jo siinä vaiheessa. Laudan lisäksi löytyi listalta jumppamatto, tanko ja levypainot ja käsipainoja. Tunnin alussa taas käsi ylös kun kysyttiin onko ensikertalaisia, kohta ei onneksi sitäkään enää tarvi tehä. Heh heh. Selitys tunnin kulusta sai  minut vähän rauhoittumaan ja paremmalle mielelle. Alussa 5-10min aerobinen alkulämppä joka sujui tällä kertaa jo huomattavasti paremmin kun liikkeet oli samoja kun eilen. Vetäjä oli myös siis sama kuin persusjumpassa. Siirryttiin lihaskuntopattereihin ja ne olivatkin jo sitten mukavia.. Oli maastavetoa jne tangolla (painoa oli yllättäen sopivasti tällä kertaa), vipareita sivulle, ojentajia, askelkyykkyjä ja kaikkea mahdollista. Totaaaalinen treeni niinkuin jälleen nimikin kertoo. Tämä pääsi omalla listallani jatkoon. Voisi verrata pumppiin mutta paljon hidastempoisempi, tykkäsin juuri siitä. Pystyi keskittymään paremmin tekniikkaan kuin pumpissa. Menen ehkä toistekin!

Crosstraining


Otan mukaan tunnin jossa olen käynyt jo useaan otteeseen. Tämä on jeppiskamaa. Rakastuin jo ekalla kerralla viikkoja sitten. Tässä vetäjä on mainio, iloinen ja auttavainen. Eli.. Tunnin alussa rakennetaan isolla porukalla saliin kolme rataa. Jokaisella radalla on 4 liikettä. Radat kierretään kaksi kertaa, ensin 1,5min ja sitten 1min per liike. Kun rata on kierretty kaksi kertaa, pidetään pieni tauko ja hypätään seuraavalle radalle. Tämä kaikki tehdään 3-4hengen ryhmissä. Rankka tunti mutta kun kaiken voi tehdä omaan tahtiin eikä musiikin mukana on tämä oikein mainio! Hiki virtaa ja liikkeet on välillä haastavia mutta se tekee hommasta vielä kivempaa. Viime tiistaina hyppäsin boxille tasajalkaa, vaikka pyllähdinkin perseelleni kun tekniikka ei ollut hallussa niin korkeen kohteen kanssa. Tähän asti olen hyppinyt vasta laudalle. Tämä on jatkossa ja tästä on tullut vakkaritunti tiistaille. Suosittelen jos tykkää rankemmasta ja monipuolisesta treenistä!

Akka shoppailee 


Tänään lähdin ystävän kanssa isolle kirkolle käymään XXL:ssä ja Budget Sportissa. XXL oli pettymys ja siellä ei ollut mitään ostamisen arvoista itselleni, mutta budget olikin sitten toinen asia. Sieltä olisin voinut ostaa vaikka mitä mutta nämä tarttuivat nyt mukaan: Adidaksen Neo popot ja trikoot.

Trikoot! Mitä hemmettiä sanon ma! Kyllä, nyt on sorruttu tähän (Aikaisemmin olen naureskellut että mitä kivaa niissä nyt on kun kaikilla on trikoot salilla jne..) *naur*

Kengät taas syrjäyttivät skeittikengät joita olen vuosia käyttänyt. Nyt katkesi se kausi, ehkä jalatkin voi jatkossa paremmin?

Muuta ei sentään tarttunut mukaan.. Olisihan siitä sota syttynyt kotona jos olisin kauheesti vielä tuhlannut.. Kiitos ystävä hyvä seurasta ja reissusta yleensäkin <3

Päivän syömingit


Minulle esitettiin pyyntö että kertoisin mitä päivän aikana työnnän suuhuni. Tämä päivä on vähän huono esimerkki kun unohtu tossa lounas kun olin shoppailemassa mutta antaa jotain osviittaa..

Tänään syönnit näyttää sitten tältä:

Aamupala:
40g Nalle pikakaurapuurohiutale 148kcal
10g Keiju kevyt laktoositon 35kcal
150g Valion sokeroimaton mansikkakeitto 14kcal
600g Vesijohtovesi
+ kauhea kasa vitamiineja purkista

Välipala:
30g Cashew pähkinöitä (Paahdettu ja suolattu) 187kcal

Päivällinen:
200g Mummonmuusi 135kcal
95g Poronkäristys 100kcal
300g Laktoositon maitojuoma 75kcal

Treenijuomat:
14g Octane (StarNutrition) 43kcal
400g Vesijohtovesi
300g Laktoositon maitojuoma 75kcal
20g Whey-80 Double Rich Chocolate (StarNutrition) 79kcal
50g Recovery-Pro (StarNutrition) 175kcal

Yhteensä: 1066kcal: Proteiini 96g, Hiilihydraatti 101g, Rasva 29g

Aivan liian vähän kaloreita ja näin ollen noita muitakin. Pitää siis syödä runsas iltapala. Minulla on iso ongelma se etten saa kaloreita tarpeeksi nyt kun en enää halua laihtua vaan haluan kasvattaa lihasmassaa. Kalorit jää sinne 1500kcal päivässä ja se on aivan liian suuri vaje etenkin liikuntapäivinä.

Kalorien laskentaan suosittelen sulamo.fi:tä (Entinen kalorilaskuri) jos on valmis hieman maksamaan hyvinvoinnistaan. Jos ei niin kiloklubi.fi toimii kohtalaisesti ilmaiseksi, vaikkakin sulamossa on ruokia enemmän ja tarkemmilla/oikeammilla tiedoilla. Minä pudotin kaikki 31kg ihan vain ja ainoastaan kaloreita laskemalla, mutta siitä myöhemmin lisää.

Flashback from the past


Katsoin vaakaa.. Se näytti 100g alle kolminumeroisen luvun: 99.9kg. Se iski, täysiä päin pläsiä.. Nyt on tehtävä asioille jotain. Motivaatio oli vaihteleva. Halua oli päästä kiloista eroon mutta ei ehkä tarpeeksi tahtoa. Repäisin kuitenkin ja päätin kirjoittaa Facebookiin tällaisen tekstin 15.2.2014:

"Haastan itseni ja testaan sosiaalisen median painetta (vaikka tuskin siitä mitää apua on).. Tykkää tästä statuksesta tämän viikonlopun aikana niin kannustat minua terveellisempään elämään. Sunnuntaina kerron tykkääjämäärän kolmella ja haastan itseni olemaan täysin herkuitta niin monta päivää.. Tälle perseilylle vaan on tehtävä jotain.."

Sain 35 tykkäystä antamaani deadlineen mennessä. Aloitin lakon. Se ei ollut helppoa.. Ei moneen viikkoon. Hampaita purren, itkua ja raivoa vääntäen siitä suoriuduin.. Joka päivä se helpottui ja sen jälkeen ei ole niin pahasti enää sokeria tehnyt mieli. Pääsin irti sokerikoukusta! Se oli hieno tunne ja en olisi ikinä uskonut tekeväni sitä. Tästä sain itsetuntobuustin ja koko laihdutusprojekti lähti käyntiin..

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille ! <3


To be continued..

Love,

Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti