sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Väriestejuoksu Helsinki 2015

Eilen se sitten tuli tassuteltua ja oli kyllä jeppis! Nimittäin Väriestejuoksu Helsinki 2015!


Ennen.


Reitti Endomondossa.
Meillä oli neljän hengen porukka, jossa lähdimme suorittamaan "tehtävää". Tapahtuma-alueelle Helsingin Kaisaniemeen päästyämme, totesin että porukkaa oli kyllä ihan kiitettävä määrä. Oli jotenkin koomista, kun ison hiekkakentän laidalla oli pienen pieni lava, jossa Fressin porukka veti jumpat ja DJ piti menoa yllä, mutta ei se tuntunut menoa haittaavan. Jengillä oli hauskaa ja ääntä ja tanssimuuveja viljeltiin musiikin tahdissa. Porukkaa lähetettiin 5min sykleissä iloisen kuuluttajan toimesta toiselta puolelta hiekkakenttää. Tapahtuma oli hyvin jenkkityylinen ja siitä näkyi että järjestäjät taitavat panostaa enemmän noihin ulkomailla järjestettäviin tapahtumiinsa. Suomalaisella täytyy olla sellainen tietty mentaliteetti että tuo meininki uppoaa: Joko nuori ihminen tai sopivasti sekaisin. Minä olen kaiketi jälkimmäisessä porukassa.

Lähdöstä lähdettiin juosten ja väriä saatiin niskaan jo lähtöesteellä. Juoksua ei kuitenkaan kestänyt kauaa, koska meillä oli myös toipilas mukana ja myönnettäköön, että minua ei haitannut sitten yhtään että tahti vaihtui reippaaksi kävelyksi. En ole edelleenkään täydessä iskussa tämän nuhanenäni kanssa ja kyllä se kunto vaan on kamalassa rapakunnossa, pakko se on myöntää. Ensiviikolla alan ahkerasti tekemään töitä sen eteen ettei kunto olisi näin huono aina.

Reippahasti tassuttelimme Töölönlahtea ympäri ja suoritimme harvakseltaan siroteltuja esteitä. Mielestäni esteitä olisi saanut olla enemmän ja pienemmillä väleillä ja värinheittäjien olisi pitänyt olla innokkaampia ja kovempia yrittämään - sehän on VÄRIESTEJUOKSU for gods sake! Toinen kehitysideani järjestäjille olisi myös se, että kastelisivat juoksijansa alussa ja pari kertaa välissäkin, koska väri ei tarttunut kuin pieneksi hetkeksi paitaan vaan tuuli vei sen mennessään. Don't get me wrong, tapahtuma oli hurjan hauska vaikka tässä ideoita heittelenkin..

Matkalla.


Ilma oli kivan viileä, koska kyllä siinä välillä hiki meinasi tulla esteitä kavutessaan jne, mutta paikalleen ei passannut jäädä tai saattoi tulla vilu. Henkilökohtaisesti mielelläni menen uudelleen Väriestejuoksuun tai vastaaviin tapahtumiin, mutta jatkossa valitsen myöhemmän ajankohdan, että on lämpimämpää. Kyllä nämä vain ovat sellaisia kesätapahtumia..


Voittaja!

Voittajat!

Maaliin saavuttuamme saimme mitalit, väripussin ja Fazerin sponssaaman karkkipussin, jonka yllättäen lahjoitin H:n pojalle myöhemmässä vaiheessa. Hetken odoteltuamme ja räpsittyämme pari kuvaa, alkoi "maalijuhlat" tämän pienen esiintymislavan edessä. Jengi komennettiin kyykkyyn ja musiikin pauhatessa, käskystä pomppasimme pystyyn riehumaan ja heittämään väriä ilmaan. Väkeä oli mukavasti että väripilvi oli näyttävä ja hieno, harmi etten saanut siitä oikein kunnon kuvaa kännykällä. Voin silti vakuuttaa että meno oli hyvä ja näyttävä se oli, ihan totta! Voitte käydä kurkkimassa Jarmo Laakso Photographyn kuvia tapahtumasta täältä. Niistä välittyy ehkä aavistuksen paremmin tuo fiilis ja meininki!


Maalibileet.

Mitaaaaalli.


Overall - erinomainen tapahtuma vaikka parannella saisi monella tapaa. Matkaa tuli kaikenkaikkiaan 5,2km ja aikaa meillä kului reippaasti kävellen 50min. On hienoa että tällainen on saatu aikaan Suomessakin ja tämä kyllä innoitti itseäni kiertämään näitä tapahtumia lisää!

Nyt parantelen kiltisti tätä flunssantynkää tämän päivää, koska hyvin tiedostan ettei tässä tilassa kannattaisi urheilla, mutta jääräpää kun olen. Jalkakin aavistuksen vihottelee eilisestä lenkistä ja koko illan kotona seisoskelusta, mutta eiköhän tää tästä!

Love,
Me

P.S. GO EVA! Matsit tuli eilen katsottua ja kyllä hienosti kesti pää Evalla vaikka vastassa olikin sirkuksesta karannut klovni!

P.P.S. Blogilista menee ja lopettaa, mutta onneksi sillä on varteenotettava kilpailija nimittäin Blogipolku. Käykää tsekkaamassa ja ottakaa pian käyttöön!

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea toisen juoksijan mietteitä tapahtumasta! :) Hyvä pointti muuten toi kastelu - lopussa oli yllättävän vähän väriä enää missään muualla kuin korvissa ja sieraimissa, kun kaikki pölisi matkan varrella pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Huomasin saman että nenä oli eniten täynnä väriä :D Mutta ei siinä, hienoa että tämä tapahtuma on saatu suomeen ja oli kyllä kokemus. Ensivuonna mahdollisesti sitten uusiksi!

      Poista