keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Docendo: Suuri juoksu ja maraton kirja


Alkusanat


Sain "Suuri juoksu ja maraton kirja" -kirjan Docendolta luettavaksi ja arvosteltavaksi. Luin sen yllättävän rivakasti, koska aihe kiinnosti minua kovasti ja ei sivuilla ollut niin paljoa tekstiä, kun kirjoissa yleensä, koska kirja on vahvasti kuvitettu. Nyt sain vihdoin aikaiseksi kirjoittaa aiheesta! Tämä kirja oli sellainen laaja tietopläjäys aiheesta juokseminen ja koen sen erittäin hyödylliseksi kirjaksi jos juoksuharrastuksen aloitus kiinnostaa tai jo valmiiksi harrastavaa kiinnostaa lisätä tietoutta ja kehittää itseään.

Sisältö


Kirjassa käydään hyvin tarkkaan läpi juoksuun tarvittavat lihakset ja niiden toiminta, joka oli myöskin yllättävän mielenkiintoista luettavaa. On sitä kuntosalitreenissä kuullut kaikenmaailman lihaksien nimiä ja jotain toiminnasta ja sijainnistakin, mutta tämä lisäsi suuresti tietouttani asiasta! Tämän jälkeen kirjassa siirryttiin valmistautumaan juoksemiseen mm. varusteiden ja suunnitelmien kautta. Kirjasta löytyy paljon ohjeita eri venyttely ja lämmittely liikkeistä todella hyvin selitettynä!

Kaiken tämän lisäksi kirjassa on useita valmiita harjoitusohjelmia, mutta harmikseni totesin että jopa "pohjustava ohjelma" (Eli kirjan helpoin) on minulle liian rankka. Ohjelmat ehkä sopivat enemmän sellaisille joilla on jo jotain pohjaa - minulla kun sellaista ei ole. Ne ovat kuitenkin hyvin kattavia ja selitetty hyvin kirjassa ja voisin niitä hyvin kuvitella käyttäväni jos kunto vaan kestäisi 3,2km juoksua, muahhah. Ohjelmia on siis 10km:lle, puolimaratonille ja maratonille asti! Toki sieltä löytyi myös palauttavia ohjelmia suorituksen jälkeiseen aikaan ja voimaa ja vauhtia kehittäviä ohjelmia.

Kirjassa käydään kattavasti myös läpi lihaskuntoliikkeitä ja voiman kasvatusmahdollisuuksia eikä siinä ole unohdettu jälkihuoltoakaan. Löytyy tietoja mahdollisista vammoista ja kehonhuollosta yleisesti. Kirja oli hyvin innostavaa luettavaa läpikotaisin ja antoi potkua omaan harrastukseen!

Loppusanat


Oikein mainio opus juoksuun: Tietouteen, valmistautumiseen, harjoitteluun, kisaamiseen, palautumiseen ja vammojen hoitoon. En ole muita aiheen kirjoja lukenut, mutta tätä suosittelen lämpimästi kaikille juoksuharjoitusta suunnitteleville tai jo harjoitteleville. Kerronta on helppolukuista ja faktat tuotu hyvin esille. Kaikki info on havainnollistettu hyvin runsaalla määrällä kuvia. Kirja on kaikenkaikkiaan aivan loistava ja kattava opas!

Kirjan voi tilata Docendon verkkokaupasta (Linkki kirjaan tekstin alussa) ja huomaathan että siellä on käynnissä Kirjakarkelot vielä tämän viikon loppuun asti! Vinkkinä vielä että alennuskoodiakin löytyy vasemmanlaidan bannerista!

Pistän ko. kirjan myös arvontaan kun saadaan 100 tykkääjää blogini FB-sivuille!

Love,
Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti