torstai 28. toukokuuta 2015

Evoke Natural Energy proteiinimehujen tarinaa ja arvonta

Evoke juomien taustaa


Tänään mainostetaan hyvää tuotetta! Haluan tuoda esille että juomat ovat suomalaisen pienyrityksen kehittämiä. Tässä pieni kuvaus, jonka sain Evokelta itseltään, siitä mitä juomat ovat ja mitä on juomien taustalla. Paljon hyödyllistä informaatiota:

Evoke Oy on vuonna 2014 perustettu suomalainen yritys Salosta. Evoke Proteiinimehut ovat kolmen nuoren suomalaisen urheilu- ja elintarviketaustaisten yrittäjän kehittämä tuote, joka on tarkoitettu käytettäväksi välipalaksi, ennen urheilua ja kuntoilua tai palautumiseen ja nesteytykseen liikuntasuorituksen jälkeen.

Tuote ei ole perinteinen proteiinijuoma, vaan sen tärkeimmät ominaisuudet ovat nopea imeytyvyys, nesteytys ja lisäenergia. Energialla emme tarkoita piristeitä, vaan urheilijoille tärkeitä ravintoaineita ennen urheilua. Eli hiilihydraatteja ja sokereita, jotka ovat ensisijainen energianlähde urheilussa. Proteiinia ja aminohappoja, jotka ylläpitää tehokasta proteiinisynteesiä ja sitä kautta tehokkaampaa energia-aineenvaihduntaa ja kulutusta. Lisäksi yhdistelmä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka tehostavat hiilareiden ja proteiinien muuntamiasta energiaksi. Vaikka tuotteemme on optimaalinen ennen treenejä se toimii myös monelle urheilijalle ja kuntoilijalle palautusjuomana, jos ruokavalio on kohdallaan. Itse asiassa tuotteemme on parempi palkkari monelle, koska kaloreita on vähemmän.

Lisäksi tuotteemme on hyvä välipala, koska se ylläpitää energiatasoja pitkään, eli pitää verensokerin tasaisena ja pitää ns. hyvin nälkää poissa (vaikka on kohtuullisen vähäkalorinen).

Tämä on konseptina aika vaikea monelle, mutta tutkitusti tehokas. Ihmisen fysiologia on simppeliä, mutta ihmiset eivät loppujen lopuksi ymmärrä sitä kovin hyvin ja siksi ihmisillä on vaikka mitä harhaluuloja mikä toimii ja mikä ei.

Meidän ajatus tuotteelle lähti siitä, että tehdään periaatteessa energiapatukka juomana paremmin imeytyväksi ja ilman rasvaa (rasva hidastaa imeytymistä —> Pitkäkestoista urheilu varten rasvatankkaus tehdään useana päivänä ennen suoritusta, ei missään nimessä enää ennen urheilua). Joka tapauksessa energiapatukathan imeytyvät pääsääntöisesti susisurkeasti, koska niissä käytetään vääriä ainesosia (tämä sama pätee myös proteiinipatukoissa). Lisäksi niin, että tuotteessa ei olisi turhuuksia. Tämän huomaa tuotteen maussa, sillä se ei ole makea, kuten juomat yleensä.

Tärkeimmät ominaisuudet tuotteessa:
- 6-7 % hiilareita ja oikeanlainen sokerikoostumus (oikeassa suhteessa glukoosia ja fruktoosia) —> takaa nopean imeytymisen ja tasaisen energian vapautumisen
- Ei maitoa, koska maito on erittäin hitaasti imeytyvää (maitosokerit muuntuvat aivan liian hitaasti energiaksi)
- Proteiinia, jossa on runsaasti haaraketjuisia aminohappoja
- C&B-vitamiineja ja kivennäisaineita

Muita asioita:
- Ei lisättyä sokeria —> tuote on itse asiassa erittäin vähäsokerinen, etenkin urheilijoille ja kuntoilijoille (ei sohvaperunoille).
- Ei sisällä roskaa / lisäaineita

Tällä hetkellä Evoket löytyy jo nyt noin 500 myyntipisteestä ympäri Suomea. Tuotteita myydään ennen kaikkea uimahalleilta, kuntosaleilta ja muista liikuntakeskuksista. Tänä kesänä tuotteet saapuvat myös golf-kentille. Tuotteet ovat listattuina myös Prismoissa ja selektiivisesti tietyissä K-ryhmän kaupoissa.

Evoke Proteiinimehut on suomalainen innovaatio. Tuotteet pullotetaan kuitenkin Belgiassa, koska Suomessa ei ole tarvittavaa valmistusteknologiaa tuotteillemme.


Oma mielipide


Juomia on kahta erilaista kahteen eri makuun: Appelsiini ja trooppiset hedelmät. Appelsiini on kirpsakka ja raikas ja trooppiset hedelmät ei niin kirpsakka muttei makeakaan. Jos haet ällömakeaa proteiinijuomaa, pysy niissä suklaajauheissa. Jos taas raikasta vaihtoehtoa perus ällömakeille proteiinituotteille, tämä on se tuote.

Itse olen "jäänyt koukkuun" näihin juomiin, koska olen aina vierastanut makeutta esim palkkarissa. Se antaa illuusion että se on epäterveellistä ja sokerista. Eikä reenin jälkeen ole kivaa että suussa on makea kerros kun muutenkin on jano.. Suosittelen kokeilemaan!

Arvontaa pukkaa


Järjestän yhteistyössä Evoke Natural Energyn kanssa pienen arvonnan blogini lukijoille. Palkintona tietenkin näitä mainioita proteiinimehuja!

Näin osallistut: Kerro kommentein, joko tämän blogipostauksen alle tai blogini FB-sivuille postaukseen, jossa jaan tämän blogikirjoituksen, millä sinun aamusi lähtee käyntiin ja mitä sinä nautit reenin jälkeen. Arvon voittajan 1.7.2015, joten aikaa osallistua on kesäkuun loppuun asti. Arvontaa saa jakaa, mutta se ei ole pakollista. Muistathan seurata heinäkuussa blogia ja/tai FB-sivua jos vaikka arpaonni osuisi sinuun!

Muistakaahan samalla blogini 100-tykkääjää FB-sivuille arvonta, osallistukaa kommentoimalla FB-sivuilla yläreunaan kiinnitettyyn postaukseen ja keräämällä lisää tykkääjiä sivuille.

Onnea arvontaan!

Love,
Me

14 kommenttia:

 1. Aamu lähtee käyntiin kahvikupillisella ja treenin jälkeen yleensä proteiinipatukka :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Sama vastaus molempiin: vesi ja vesi. :D Juon paljon vettä ja ilman sitä päivä ei lähde käyntiin.
  leevilotta(at)luukku.com

  VastaaPoista
 3. Aamu lähtee käyntiin puurolautasellisella ja teekupillisella. Treenin jälkeen maistuu kivennäisvesi.

  VastaaPoista
 4. Mun aamuni olennaisena osana toimivat kunnon kupillinen kahvia sekä lautasellinen puuroa! Treenin jälkeen puhdas vesi on tähän mennessä tuntunut parhaalta vaihtoehdolta :)

  VastaaPoista
 5. Tämä aamu lähti käyntiin vedellä&kahvilla ja sekä leivällä. Vettä tulee lipitettyä riehumisten jälkeen, mutta kaipais vaihtelua.

  VastaaPoista
 6. Aamu lähtee käyntiin maustamattomalla jugurtilla ja marjoilla sekä leivällä ja teellä. Treenin jälkeen banaani on monesti pika apu.
  66aurinkoinen@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Aamu lähtee käyntiin vedellä, maustamattomalla rahkalla ja hedelmillä. Treenin jälkeen vettä, mutta vaihtelu virkistäisi :)
  jaksaviela@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Aamu lähtee parhaimmin käyntiin kahvilla, kaurapuurolla ja kotimaisilla marjoilla.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Heräsipäs mehuihin mielenkiinto... Kiitos vinkistä.
  Ja arvontaan toki osallistun: aamu lähtee useimmiten maustamattomalla jogurtilla ja marjoilla, teemukillisella, vedellä, tattarinäkkärillä. Treenin jälkeen menee milloin mitäkin.

  VastaaPoista
 10. Aamulla tulee syötyä puuroa sokeroimattoman mehukeiton kanssa ja teetä! Yleensä lenkin jälkeen ja ennen, juon paljon vettä. Jälkeen proteiinipirtelö.

  nnanitrix@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Aamu starttaa puurolla,raejuustolla&mehukeitolla. Treenin jälkeen heraa :)

  VastaaPoista
 12. Kahvia ja mehukeiton sekaan raejuustoa ja tattarihiutaleita. Lenkin jälkeen yleensä banaani tai banaanista ja maitorahkasta smoothie.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Aamu starttaa teellä ja voileivällä, treenin jälkeen maitorahkaa tai palautusjuomaa. :)
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Aamu alkaa kahvilla, rasvaton maitorahkaa (250g), jossa leseitä (6g) kuidun saannin varmistamiseksi. Lisäksi aamulla kotona juon 5 dl vettä. Treenin jälkeen syön päivällisen (100g makaronia/riisiä tai 150g perunoita ja 100g (raakapaino) nautaa/kalaa/kanaa, salaattia ja rypsiöljyä 15g) tai myöhäisen treenin jälkeen iltapalan (rasvaton maitorahka 250g ja hedelmämysliä 50g).

  VastaaPoista