perjantai 22. toukokuuta 2015

Laihduttamisen ABC

Asenne & Armollisuus
Boost your Spirit!
C-vitamiini ja muut vitamiinit
Dieetti ei ole oikea termi!
Elämäntapamuutos
Fokusointi
Hyötyliikunta
Itsekuri
Johdonmukaisuus
Kalorimäärät kodilleen
Liian kovat tavoitteet tappaa motivaation!
Motivaatio & Mieli
Nauti silti elämästä!
Onnistuminen
Periksiantamattomuus
Quit making excuses!
Rakasta itseäsi!
Saavutukset
Tavoitteet, Tulokset & Tahto
Uni
Vettä, paljon vettä!
Yrittäminen
Zoomaa katse tavoitteisiisi!
Älä luovuta!
Öiset välipalat pois!

Listasin kasan tärkeitä asioita ylle. Muutaman kirjaimen jouduin jättämään pois, kun ei kekseliäisyyttä riittänyt!Elämäntapamuutos - ei dieetti


Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemmin, mutta kirjoitan uudelleen. Minusta tärkein asia laihdutuksessa on se, että tehdään elämäntapamuutos eikä vain dieetata. Dieetit ovat hetkellisiä ja jos elämäntavat ovat pielessä, tulee menetetyt kilot nopeammin takaisin kun sait ne pois! Tee pysyviä muutoksia ruokailu- ja liikuntatottumuksiisi, älä vedä itseäsi piippuun jollain näistä miljoonista trendidieeteistä!

Toinen tärkeä asia on itsensä rakastaminen, jonka kanssa käsikädessä kulkee armollisuus ja asenne. Jos et rakasta itseäsi, et välttämättä halua muutostakaan tosissasi. Jos kuitenkin rakastat itseäsi sellaisena kuin olet, miksi et voin ole sellainen kuin olet? Kaksipiippuinen juttu. Jos asenne on ns. "hälläväliä" -asenne, ei laihduttamisesta myöskään tule mitään. Löydä tahdonvoima ja oikea asenne, joka sopii juuri sinulle. Ole itsellesi kuitenkin armollinen, takapakkia tulee AIVAN VARMASTI ja lipsahduksia sattuu. Pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä!

Tukiverkosto


Laihdutuksessa ja elämäntapamuutoksissa tärkeää on myös läheisten tuki. Jos puoliso vetää vieressä kilon karkkia, kun sinä yrität syödä salaattiasi, voi muutoksen teko tuntua mahdottomalta. Pyydä rohkeasti tukea ystäviltä ja perheeltä, älä anna kenenkään lannistaa. Jos ihmiset ympärilläsi välittää sinusta, he ovat valmiita tukemaan päätöksiäsi. Jos kuitenkin joku lyttää ja yrittää työntää maanrakoon, ota siitä voimaa. Näytä niille!
Älä koskaan anna periksi!

Love,
Me

6 kommenttia:

 1. Todella hyvät nuo aakkoset ja niin totta! Ja mitä tuohon läheisten antamaan tukeen tulee, niin sitä tarvitaan. Vaikka välillä eivät aina osaa tukea juuri oikealla tavalla (ainakaan oma avopuoliso). Mutta kyllähän he tsemppaavat ja kasvavat siihen miten he antavat parhaimman tuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin se oikean tuen antaminen on hyvin hankalaa ja sitä ei välttämättä opi koskaan, se vain on fakta. On ihan ihmisen luonteesta ja arvomaailmastakin kiinni, miten ihminen kokee minkäkin tilanteen vaativan tukea.. Mutta jos tukea ei tule tarpeeksi, siitäkin kannattaa hakea voimaa eikä ottaa sitä lannistavana :)

   Poista
 2. Täyttä asiaa koko teksti! Ihanat noi aakkoset ja itsekin olen samoja asioita pyöritellyt päässäni kuin mistä kirjoitit; itse olen tehnyt nimenomaan elämäntaparemonttia, en ole dieetillä. Dieetit edustavat minulle myös sellaisia hetkellisiä, joiden jälkeen olen aina lihonut takaisin. Kyllä sitä pohjamutia myöten pitää ruotia kaikki tapansa, ja muuttaa ne epäterveelliset. Armollisesti ja lempeydellä. Löydän tästä tekstistäsi niin paljon omaa ajatusmaailmaani että huhhuh.

  Jäi mietityttämään tuo "Jos kuitenkin rakastat itseäsi sellaisena kuin olet, miksi et voin ole sellainen kuin olet?". Koska itselläni tämä elämäntaparemontti ja sitä myöten painonhallinta (ja sen putoaminen) lähti nimenomaan siitä, että rakastin itseäni sellaisina kuin olin ja olin sinut läskieni kanssa, mutta aloin tehdä sitä remonttia JUURI siksi, että rakastin itseäni, rakastin kroppaani. Terveyden takia, kunnioituksen ja rakkauden takia. Miulla oli jo ylipainon tuomia ongelmia ja minusta kroppani ei niitä ollut ansainnut, joten oli tehtävä muutoksia.. :)

  Mutta asiaa on kyllä tekstisi, tosi hyvä postaus!
  - neitilempeys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.. Mukavaa saada niitä välillä ja huomata että joku oikeasti lukeekin tätä! ;)

   Se kommentti oli aavistuksen katkonainen ajatus jonka avaaminen jäi sitten kirjoittaessa tekemättä. Olen kanssasi hyvin samaa mieltä että jos rakastat itseäsi tarpeeksi - teet itsesi eteen kaiken! Jos rakastat itseäsi ja elämää, haluat elää sitä mahdollisimman pitkään -> joten pidät terveydestäsi huolta :) Pääasia on kuitenkin aina se että ihminen on tyytyväinen itseensä sellaisena kuin on, teki jollekin asialle sitten jotain tai ei :)

   Poista
 3. G - Giving up is always an option - but never my choice! ;)

  VastaaPoista