perjantai 8. toukokuuta 2015

Laihduttamisen huonoja puolia

On tullut useampi laihdutuksen huono puoli viimeaikoina esille. Tästä esimerkkinä liian pienet kalorit, kun laihdutuksen pitäisi jo olla ohi. Oma laihdutusprosessini on päättynyt aikapäiviä sitten ja nyt taistelen liian vähäisen syömisen kanssa. Tuottaa vaikeuksia päästä yli 1500kcal päivässä ja se näkyy olossa: Heikottaa ja voimat on vähissä.

Eilen koko päivä meni pienessä koomassa, kun ilmeisesti verensokerit eivät vain pysy tarpeeksi ylhäällä. Olen jo pidempään yrittänyt kaikkeni kasvattaa annoskokoja ja miettiä mitä söisi, että asia korjaantuisi. Tämä kaikki johtunee siitä että laihduttaessa sitä opetteli vetämään pienillä kaloreilla ja vatsalaukkukin pieneni siinä prosessissa. Ongelma saattaa kuulostaa naurettavalta, mutta asia on hyvin tärkeä, koska kroppa alkaa nyt selvästi taistella vastaan. Sain kuin sainkin kuitenkin kalorit yli 2000kcal eilen, mutta tuskaa se teki. Maha ei vedä ja nälkäkään ei olisi.

Muita mieleen tulevia ongelmia on mm. päähän iskostunut vaa'an tuijottelu: Tuntuu pahalta jos paino vähänkin nousee vaikka sehän on vain hyvä - lihas ehkä kasvaa. Tämä ei kuitenkaan itselleni ole suuri ongelma, mutta tiedän monia joille se tuottaa paljonkin psyykkistä tuskaa.

Mites sitten se vaatekaapin uusimis -rumba ja jopa ihmisten typerät asenteet: "Eihän sinusta nyt tule anorektikko." "Nyt olen kyllä kuihtunut pois." "Varo vain ettei tuosta tule ongelmaa." Jne. Ei oo helppoo ei.. ;)

"Terveys"pizzaa


Tein Tikiksen Yhden aineisosan pizzapohjalla itselleni päivällisen ja siihen meni nämä ainesosat:

Pohja:
4 kananmunaa + ripaus suolaa (Ohjeet linkissä)

Päälle:
40g Tomaattiketsuppi
100g Ylikypsä saunapalvikinkku
140g Pienet ananaspalat
40g Aurajuusto
100g Pizzajuusto

Mausteeksi Valkoliekki valkosipalimurskaa ja oreganoa.
Ravintoarvot:
1076kcal
77g Proteiinia
29g Hiilihydraatteja
71g Rasvaa

Rasvat nousivat "yllättävän" korkealle, koska en katsonut kevyintä juustoa, mutta omalle kohdalle tämä oli vain hyvä, koska rasvojen saanti on minulla yksi suurin ongelma. Tästä tuli yllättävän herkullista eikä edes huomannut, ettei pohja ollut vehnämössöä muutenkuin, että turvotusta ei tullut! Suosittelen kokeilemaan omanlaisilla täytteillä, nam nam! Omnomnom, etten sanoisi!

Näillä mennään taas!

Love,
Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti