keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Poppas- ja vippaskonstit - Ai jumalauta sanon ma!

Nyt oikeesti! Get a grip bitch!


Taas tuli tehtyä virhe ja liityttyä Facebookin ihmeellisessä maailmassa laihdutusaiheiseen ryhmään, ihan muka mielenkiinnosta.. Mitä meninkään tekemään? Hermothan siellä meni ekan 10min aikana. Ihmiset kysyvät ihmekeinoja laihtumiseen ja haukat ovat tarjoamassa poppas-, vippas- ja hippaskonstejaan yksityisviestein. Ihmelääkkeitä ja kuureja - nämä ovat pahempia kun tämä fitnessbuumin aiheuttama pikadieettien lisääntyminen. Anna mun kaikki kestää!Rakkaat ihmiset, se ei vaadi mitään poppamiehen taitoja, että laihtuu! Ei niillä pillereillä tapahdu ihmeitä vaikka niin kovasti luvataan. Minä en ole mikään personaltrainer tai ravintoterapeutti saati lääkäri, olen vain yli 30kg laihduttanut nuori nainen ja sanon että älä hyvä ihminen ole tyhymä! Sano ei kaikille mömmöille ja hae se itsekuri, että onnistut ihan vaikka porkkanalla ja naudanpihveillä - ihan sama millä, mutta luonnollisesti. Olen jo jonkun kerran vastaavasta aiheesta kirjoitellut, mutta nyt oli taas pakko paasata, kun tämä tuli eteen. En tiedä pitäisikö oikeesti itkeä vai nauraa?

Miten minä laihdun nopeasti 20kg?


Keinoja on monia, mutta en lähtisi nopealle tielle, vaan varmalle tielle. Sen saa varmasti tapahtumaan nopeasti, mutta silloin se on vaikea ylläpitää ja riski on suurempi että kaaaaikki tulloo yhtä nopeasti, ellei nopeamminkin, takaisin. Maltti on valttia ja itsekuri vielä tärkeämpi.

Oma tieni oli tosiaan kalorienlaskenta netin kalorilaskurien avulla ja se tuotti minun kohdalla tulosta, nopeastikin, mutta silti maltilla. Kyllä myönnän, että välillä se oli vaikeaa ja itkukin tuli, mutta se on sen arvoista. On hienoa katsoa peiliin ja katsoa vanhoja kuvia, todeta että hei mä olen saavuttanut tämän kaiken ihan itse, ilman poppamiehen taitoja!

Vaikein ajatus itselle oli kaiken syötävän punnitseminen ja ylöskirjaaminen, mutta kun siihen pääsi jyvälle, tuli se jo luonnostaan. Nyttemmin yli vuoden jälkeen on jo vaikea olla punnitsematta kun se tulee selkärangasta. Jotkut ovat niinkin matemaattisia, että laskevat ihan kynällä ja paperilla kalorinsa ja ravintoarvonsa, mutta siihen en itse olisi pystynyt, joten suuri kiitos Kiloklubi.fi:lle ja Kalorilaskuri.fi:lle. Nämä palvelut ovat asiantuntijoiden laatimia ja luotan sokeasti sen tietoihin enkä ota sen suurempaa ressiä aiheesta. Kunhan kalorit pysyvät kurissa ja ravintoarvot jossainmäärin tasapainossa niin hyvä tulee.

Mitä voin sitten syödä?


Hei kuule, ihan mitä sä haluat ja mitä sun omatunto kestää. Kalorien laskennassa pääpointti on oikeat päiväkalorit - ei niinkään se mitä syöt. Jos syöt pussin karkkia, saat syödä vähemmän muuta ja jos syöt kasan salaattia, mahtuu päivääsi paljon kaikkea muutakin ruokaa. Valinta on sinun.

Minun oli pakko laittaa stoppi herkuille heti alussa, koska olin pahasti sokerikoukussa. Se auttoi _minut_ alkuun, mutta sinun on etsittävä itsestäsi se tieto, että mikä sinut saa alkuun. En kuitenkaan lähtisi totaalisesti muuttamaan tottumuksia vaan pikkuhiljaa. Ensin joku pahe pois ja joku terveellisempi vaihtoehto tilalle ja kun siitä on selvitty, muutetaan lisää jotain pientä. Vauvan askelin sanon minä! Radikaalit VHH dieetit jne eivät ole mielestäni pysyviä, koska suurelle osalle ei sovi vetää loppuelämäänsä vähähiilihydraattista ruokaa. Hae pysyvää muutosta, pysyviä keinoja, joita voit jatkaa lopun elämääsi! Tähän ei ole yhtä ja absoluuttista keinoa vaan sinun on tutkittava mikä itselläsi toimii parhaiten!

Elämäntapamuutos on oikea sana, heitä dieetit ja pillerinpöllerit roskiin! Kaikki lähtee itsestäsi! Jos kaipaat lisätietoja, tarkennuksia tai vaikka vaan tsemppausta, laita viestiä tai kommentoi - vastaan mielelläni..Ugh, olen taas puhunut.

Love,
Me

P.S. Muistakaa Evoke arvonta ja FB-sivuni 100 tykkääjää haaste!

1 kommentti:

  1. Olen sun kanssa niin samaa mieltä. Itse en ole onnistunut laihtumaan toivotulla tavalla, mutta mihkään vippaskonsteihin, ihmedietteihin en turvaudu. Kyllä se todella on elmäntapamuutos ja sen pitää olla sellainen mihin voisin ajatella pystyväni loppuelämäni ja joku vvh ei onnistu, en ainakaan usko siihen.

    VastaaPoista