perjantai 18. syyskuuta 2015

InBody 720 - Kehonkoostumusanalyysi

Keskiviikko - pettymysten päivä


Oma kokoelmani.

Mikä nyt niin pettymys oli? No inbodyn tulos tässä tapauksessa.. Tämä oli minun neljäs inbody ja tähän asti se pahiten maanpinnalle pudottava. Tässä vertailuja ens alkuun:


Arvo 03.12.2014 10.03.2015 03.07.2015 16.09.2015
Paino (kg) 73.1 69.3 66.8 64.8
Lihasmassa (kg) 25.9 27.3 28.2 27.2
Rasvamassa (kg) 25.4 19.6 15.7 15.4
Painoindeksi 22.6 21.4 20.6 20.0
Rasvaprosentti (%) 34.7 28.3 23.5 23.8
Viskeraalinen rasva 98.5 86.8 70.2 65.8


Mikä siinä niin kiukutti? Lihasmassan katoaminen. Lusmuilin 1,5kk ja tässä tulos. Eihän tässä ole todellakaan mitään katastrofaalista tapahtunut, mutta pakko se on myöntää että kyynel tuli mittauksen jälkeen silmään - sen verran paljon harmitti itse aiheutettu takapakki. Rasvamassa ei ole mielestäni pudonnut tarpeeksi ja lihasta on sen sijasta lähtenyt. Tähän on kyllä syyt tiedossa: Nyt reenaan hirvittävällä kalorivajeella ja lusmuilin. Kalorit ovat edelleen luokkaa 1400-1900kcal päivässä ja monen tahon mukaan minun kalorimäärien pitäisi reenipäivinä lähennellä 3000kcal päivässä. Näinpä tässä mennään aika pitkälti perse eellä puuhun.

Tajuan ongelman, mutten tee asialle mitään? No jumalauta, kyllä minä yritän. Syömisestä on muodostunut lähes ongelma, koska tietyn grammamäärän jälkeen minulla tulee automaattinen kakomisrefleksi. Aamulla pystyn just ja just syömään 50g kaurapuuroa (kuivapaino) + 200g mehukeittoa - tähän kun yritän esim banaanin syödä päälle niin ei pysty enää nielasemaan. Tällaista ongelmaa ei ole ollut ennen laihduttamista ja kyllä alkaa muuten vituttamaan koko roska, koska ruokaa olisi pakko saada syötyä lisää, mutta ei vain fyysisesti pysty.

Muutenhan nuo arvot ovat parantuneet kivasti jokaisella mittauksella, viskeraalinen oli pilvissä joulukuussa vaikka siinä kohtaa olin pudottanut jo 26kg painoa. Olisi kyllä hauska tietää mitä nuo arvot ovat olleet koko projektin alussa, mutta kun ei tajunnut mitään testejä silloin ottaa.. Viskeraalinen rasva (Vatsaontelossa oleva sisäelinrasva neliösenttimetreinä) tulee alas hitaasti, mutta tasaisesti, ja se on hurjan hyvä juttu - vaikka yläkantissahan se on edelleen.

Pettymyksen lisäksi tämä tulos tuo taas potkua reenaamiseen, koska tuo lihasmassahan tuodaan takaisin kavereiden kera. Täytyy vaan koittaa pitää huoli ettei hommasta muodostu pakkomiellettä vaan maltan mieleni.. Lepopäivät on pidettävä, sen olen oppinut.

Inbodyn muita arvoja


Inbodyhan kertoo paljon muitakin asioita kuten solunsisäisen ja -ulkoisen veden, mineraalit ja luumassan. Vyötärö-lantio suhde on minua aina hyvittanut, koska se on aina ollu pielessä.. Viimesimmässä se on tosin 0.87 ja normaalin yläraja on 0.85, joten täältä tullaan normaali!

Mittaus kertoo myös lihastasapainon, jossa on eritelty kuinka paljon lihasta on missäkin raajassa jne. Lisäksi siinä on Fitnessindeksiä ja muuta omasta mielestäni turhaa shittiä, toisille ehkä tärkeitä.


Tällainen papru.


Kehonkoostumusmittaus on hyvin tärkeä, oli se sitten inbodyn muodossa tai jossain muussa muodossa. Keskenäänhän erilaiset järjestelmät eivät oikein ole vertailukelpoisia, mutta jos kaikki testit ottaa samalla mööpelillä, kertoo se vähintäänkin suunnan mihin ollaan menossa. Absoluuttisiahan nämä tulokset eivät todellakaan ole.

Miksi ne sitten ovat tärkeitä? Koska on olemassa termi laiha läski - ihminen voi olla ulkoisesti hyvinkin laihassa kunnossa, mutta todellisuudessa keho voi olla koostunut aivan vääristä asioista. Lukekaa aiheesta vaikka täältä lisää. Näissä asioissa kannattaa myös kääntyä ammattilaisten puoleen ettei tule tulkittua jotain väärin ja saa tarvittaessa vinkkejä asioiden parantamiseen. Yleensä mittauksia tekevät personal trainerit tai muut alan ammattilaiset, joten tulokset kannattaa käydä läpi heidän kanssaan.

Viikonloppuuuuu!


Nyt keskityn taas perheeseen, vaikka lauantaina suuntaankin vähän saleilemaan. Elämä on edelleen ihanaa vaikka inbody masensikin, koska kaikesta pitää hakea ne positiiviset puolet! Kokeile vaikka, elämä on paljon mukavampaa kun niin tekee, hih!

Rakastakaa toisianne!

Love,
Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti