tiistai 6. lokakuuta 2015

Personal Trainer rääkki alkakoon!

Pohjalta mennään vain yhteen suuntaan: YLÖSPÄIN!


Eilen kävin aloitustapaamisessa personal trainerini kanssa (Personal rainer = henkilökohtainen mustalainen, haha.) ja tehtiin mm. vähän testejä. PT:n roolin otti Tommi (Kisakunto.fi), koska pitkällisen pohdinnan (Lue: parin vertailun) jälkeen totesin hänet täydelliseksi PT:ksi minulle. Hän on jämäkän, osaavan, asiantuntevan ja tarpeeksi "natsin" oloinen ihminen, joka pistää varmasti lihaksen kasvamaan ja akan ruotuun. Terkkuja vaan Tommille! ;)

Suomeksi sanottuna, kaipaan itselleni PT:tä, joka ei anna tilaa lusmuilulle tai keskeneräisille treeneille, vaan potkii perseelle. En halua selkään taputtelua vaan kaipaan rakentavaa kritiikkiä ja kunnollisia ohjeita positiivisella asenteella ja vaikka en ole vielä päässyt salille treenaamaan Tommin kanssa, uskon että hän handlaa tän homman täydellisesti.Testejä, testejä, testejä..


Ensin otettiin painot ja kehonkoostumukset: Futrex kehonkoostumusmittaus antoi vähän erilaisia tuloksia, kun Inbody720, mutta se oli odotettavissakin. Rasvaprosentiksi se heivasi 26,6% vs. Inbodyn 23,8% - ei paha sinänsä, koska se voi kuulemma heittää isollakin prosenttimäärällä. Futrex jaottelee rasvat kolmeen osaan: Tärkeä rasva: 6,0kg, Rasvavarasto: 8,8kg, Ylimääräinen rasva: 3,1kg. Taas sai lisää motivaatiota tähän touhuun..

Seuraavan testin tulokset olikin sitten ihan hanurista, vaikka tiesinhän minä ettei se mitään huipputuloksia anna, mutta kyllähän se masentaa, kun oletuksista tulee faktaa. Eli kyseessä oli Aerolution by Aeroscan, joka mittaa fyysistä suorituskykyä. En joutunut heikoimpaan ryhmään hapenottokyvylläni, mutta toisiksi huonoimpaan silti.

Tuloksia: Fuuuuck!


Max. mitattu VO2 abs.: 1,8l / min
Max. mitattu VO2 suht.: 27ml/min/kg (<-25 olisi ollut heikko, tämä oli huono)

Mielenkiintoisempi osuus: Harjoitusalueet

Peruskestävyys alue <105
Vauhtikestävyys alue 105-109
Maksimikestävyys alue 109>

Mitä tämä kertoo? Olen tehnyt kaiken liikunnan maksimikestävyys alueella, koska alle 109 minulla on lähinnä kävellessä - hyvin hitaasti. Ilmeisesti ohjelmaan tulee paaaaljon hitaita ja pitkiä lenkkejä, koirat nauttii, mutta kävelijä tylsistyy? No ei, täytyy ajatella positiivisesti.

Perjantaina sitten käydään ihan salilla testailemassa maksimeita ja saan liikunta-/saliohjelmani ja lauantaina tehdään ruokaohjelma. Sitten pääsen kunnolla tekemään ja raatamaan ja 3kk päästä testataan testit uudelleen ja toivotaan hartaasti, että tulokset ovat edes hieman parempia vaikkei kolmessa kuukaudessa ihmeitä tehdäkään.

Uudet pökät ja sykkeen testailua lenkillä


2XU Thermal <3
Aika järkyttävän hitaasti sai tassutella, että sai pidettyä sykkeet alle 105 ja ylämäissä nousi pakostakin ellei hidastanut aivan mateluvauhtiin. Yllättäen huomasin myös, että toista koiraa ohittaessa sykkeet pomppas automaattisesti - enhän minä jännitä sitä tilannetta enhän?

Uudet 2XU:n thermal kompressiotrikoot tuli myös eilen postipaten matkassa ja pitihän ne heti testata. Ei ne kyllä lämmittäneet, mutta taitaa ominaisuus lähinnä olla se että jo olemassa oleva lämpö pysyy sisällä eikä karkaa. Kun hetken oli tutissut ja tassutellut, alkoi jalat lämmetä ja pysyivätkin sitten kyllä lämpösinä. Mukavat ne oli pehmeän sisustansa takia, mutta kai se on kyykättävä reidet lämpösiks aina ennen lenkkiä, hih!

Käyrää tuli nappastua Polarin H7:lla, koska isännältä tuli tiukka komento ettei Fitbittiin enää luoteta näissä asioissa ja kyllähän se taitaa vähän huijata, kun mittaustekniikkakin on noissa eri. Käyrästä näkee koska koira jäi vähän haistelemaan ja missä kohtaa se toinen koira ohitettiin.


Täysii!


Tästä se silti lähtee: Vedetään täysillä lusmuilematta tasan tarkkaan Tommin ohjeilla ja kolmen kuukauden päästä sitten tuomiolle, samalla nähdään miten sitten jatketaan. Tästä matkasta tulette vielä lukemaan paljon, halusitte tai ette ja katsotaan keksitäänkö jotain kivaa matkan varrella.. Mites jos vaikka saatas se 100 tykkääjää vihdoin täyteen blogin FB-sivuilla. Arvottaisko jotain? Enpä tiedä, kokeilkaa miten käy - 6 tykkääjää puuttuisi enää! Käykää ainakin osallistumassa Sami Hedbergin keikkalippuarvontaan!


Love,
Paska kunto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti