torstai 12. marraskuuta 2015

TOP 5 Treenivarusteet

Jotkut varusteet ovat aivan välttämättömiä hyvän treenin takaamiseksi, mutta jotkut vähän vähemmän välttämättömiä. Kaikille ne ovat eri asioita ja nyt listaan itselleni tarpeellisimmat asiat ja perustelut niiden sijoitukselle TOP 5:n joukossa. Sijat 5-1, ykkösen ollessa minulle tärkein ja tarpeellisin asia/varuste. Postaus ei ole sponsoroitu!

Sija 5: Kompressiotrikoot: 2XU Thermal Compression Tights

Nämä pääsivät kärkiviisikkoon mahtavien ominaisuuksiensa vuoksi, mutta päätyivät sijalle 5, koska ovat vähiten välttämättömät. Tilasin nämä 2XU kompressiotrikoot syksyn viilenevien iltojen takia ajatellen, että ne lämmittäisivät paremmin kuin normitrikoot. Eiväthän nämä itsessään lämmitä, mutta pitävät kropan lämmön paremmin sisällään kuin perus juoksutrikoot. Sisältä kangas on ihanan pehmeää, nämä ovat mukavat jalassa ja näissä on ehdottomasti lämpimämpi käydä lenkillä. Tämän kaiken lisäksi mukana tulee kompressiovaatteiden edut, lue niistä lisää täältä. Itse tilasin XXL.fi:stä, mutta näitä varmasti löytyy muualtakin. Suosittelen lämpimästi!

Sija 4: Rannesiteet/-tuet: Better Bodies Wrist Wraps

Olen kokenut rannesiteet/-tuet todella käteviksi kuntosalilla, esimerkiksi penkkiä tehdessä. Minulla vääntyilee ranteet monessa liikkeessä aivan väärään asentoon, joka vaikuttaa aina tulokseen. Tämä kertoo vain ranteiden heikkoudesta ja monet sanovatkin ettei rannesiteitä pitäisi käyttää, jotta ranteet vahvistuisivat. Itsehän reenaan niin pienillä painoilla, ettei nämä olisi edes välttämättömät, vaan käytänkin niitä lähinnä korjaamaan ranteen asentoa. Isommilla painoilla tuet ovat hyvät ettei paikat hajoa, etenkin jos ranteet eivät ole niin vahvat. Näitä löytyy mm. Fitnesstukulta ja linkki löytyy otsikosta. Pinkit niiden olla pitää!

Sija 3: Hyvät juoksukengät: Adidas Adistar Boost Glow

Juuri sinun jalkaan sopivat oikeanlaiset juoksukengät ovat kaiken a ja o ja monet juoksun / kävelyn aikana tulevat kivut johtuvat huonoista kengistä. Lähestulkoon jokaisesta urheilu-/kenkäliikkeestä saa asiantuntevaa apua kengän valintaan ja sitä kannattaa hyödyntää. Juoksukenkiäkin on niin monen sorttista ja niin monenlaisilla ominaisuuksilla, että itse en ainakaan osaisi niitä valita ominpäin. Omat lempparit löytyy Adidaksista, koska minulla on niin kapea lesti, mutta muutoin iso tassu. Vasta jälkikäteen huomasin, että ostamani popot hohtavat pimeässä ja eipä siinä, mielenkiintoinen lisä kenkiin. Näillä popottimilla ei jalat kipeydy eikä pohkeet mene niin hapoille kuin muilla kengillä on tupannut mennä ja lenkin jälkeiset selkäkivutkin ovat poissa.

Sija 2: Sykemittari/Aktiivisuusranneke: Polar M400

Polar M400 muutti ranteeseeni eilen ja olen jo nyt tyytyväinen, että palasin Fitbitistä takaisin Polarin pariin. Nyt ranne juttelee sykesensorini kanssa, eikä tarvitse enää tuijotella sykkeitä kännykästä Polar Beatista. Fitbit oli erinomainen aktiivisuusranne ja valitsin sen siksi, että se mittasi sykkeen ranteesta. Sen sykkeenmittaus ei ollut kuitenkaan niin tarkka, kun oikean sykevyön, joten näin ollen oli aika siirtyä takaisin sykevyöhön pt:n annettua sykealueet, joiden mukaan pitää reenailla. Vihasin Polarin ominaisuutta huudella "Aika liikkua!" aina tunnin työnteon jälkeen (istumatyö), mutta nyt sekin tuntuu ihan veikeeltä ominaisuudelta. Valitsin aktiivisuusrannekkeen "oikean" sykemittarin sijaan, koska tykkään seurata askelmääriä ja unidataa ja koska se motivoi liikkumaan lisää.

Sija 1: Hyvät urheiluliivit: Shock Absorber Run HRM

P-A-R-A-S ostos aikoihin! Tämä tuote ansaitsee heittämällä ykkössijan! Siirryin pois sykevyön käytöstä siksi, että sykevyötä ei koskaan saanut tarpeeksi tiukalle pienen ympärysmittani takia, joten se valui ja hiertsi. Tästä johtuen se myös pätki jatkuvasti, mutta nyt näitä ongelmia ei enää ole! Shock Absorber on lisännyt muuten jo loistaviin Run -urheiluliiveihinsä sykesensorit! Itsessään liivit eivät tietenkään mittaa sykettä vaan se vaatii erillisen lähettimen ja nämä liivit ovat yhteensopivat lähes kaikkien yritysten lähettimien kanssa (Poissuljettuna Suunto). Itselläni on käytössä Polarin H7 ja rokkaa täydellisesti! Ei hierrä, ei valu, mittaa tasaisesti ja ennen kaikkea ovat päällä niin mukavat ettei niiden olemassaoloa edes huomaa. Tähän kaikkeen kun lisätään Shock Absorbereille tyypillinen ominaisuus, todella hyvä tuki, on kasassa markkinoiden paras keksintö ikkään! Hyvät urheiluliivit ovat naiselle yksi tärkeimmistä reenivarusteista ja jos mittailee sykettään aktiivisesti, tämä tuote on juuri se tuote. Pienen etsinnän jälkeen totesimme, että vastaavia ei taida olla toisia markkinoilla, vaikka joskus vuosia sitten tämä oli ensimmäisen kerran Triumphilla olemassa jossain muodossa. Suomesta näitä ei ollut helppo löytää, liekö marginaalituote täällä, mutta esim Intersportilla näitä oli valikoimissaan. Itse tilasin kohtuuhinnalla Sportsdirectiltä Briteistä. SUOSITTELEN kaikille, jotka arvostavat loistavia urheiluliivejä ja mukavaa sykkeenmittausta!

Tässä minulle tärkeimmiksi muodostuneet treenivarusteet. Mikä on sinun ykkössijallasi?

Love,
Me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti