perjantai 12. helmikuuta 2016

Ilman en olisi tässä - Osa 2: Toinen kotini

Tämän sarjan toinen postaus tulee tässä ja aiheena on Torikadun Liikuntakeskus - Hyvinkään paras mesta liikkua! Ilman Torikatua, en olisi innostunut liikunnasta varmaan ollenkaan, joten "ilman en olisi tässä."Ystävällisin, rennoin ja parhain palvelu


Torikadulla otetaan asiakkaat vastaan, koosta ja naamakertoimesta riippumatta, aina ystävällisesti hymyillen. Henkilökunta on asiantuntevaa ja auttavaista, eikä siellä tarvitse hävetä ulkomuotoaan. Muutamilla saleilla aikasemmin käyneenä, tämä on ehdottomasti rennoin paikka. Sääntöjä on tietenkin joka paikassa, niinkuin pitääkin olla, mutta Torikadulla saa aina tarvittaessa joustoa moneen asiaan, kun esittää asiansa asiallisesti. Kassalta saa aina hymyn ja tervehdyksen tullessa ja lähteissä, ja tuleehan sitä välillä turistuakin heidän kanssaan. He tietävät vakioasiakkaiden nimet ja neuvovat aina, kun jotain tarvitsee kysyä. Hymyn näkeminen ovesta sisään astuessa piristää aina, vaikka olisi lähtenyt treenaamaan vastahakoisesti tai väsyneenä. Kiitos siitä teille kaikille ihanille asiakaspalvelijoille!

Hintalaatusuhde voittaa muut


Asioista ollaan aina montaa mieltä, mutta minulle salilla merkitsee mm. hinta ja se mitä sillä hinnalla saa. Torikatu on jopa halpa, verrattuna muuhun tarjontaan, ja vastineeksi saa salin hyvin kattavalla laitteistolla ja loistavan valikoiman ryhmäliikuntatunteja. Torikadulla on myös kunnon tenniskentät ja hyvät mahdollisuudet tenniksen harrastukseen, mutta siihen en ole itse perehtynyt sen tarkemmin.

Ryhmäliikuntavalikoimasta löytyy kaikille jotakin: Spinningistä (Spikke!) voimatuntien kautta kehonpainoharjoitteluun. Minun intoni lähti alunperin kuntonyrkkeilystä, jota ei hirveästi tällä seudulla muut tarjoa. Crosstraining on ainakin über suosittu ja yksi omista suosikeistani.

Ryhmäliikuntaohjaajat ovat pirteitä ja osaavia, eikä motivaatiota panostaa tuntien sisältöön tuntuisi puuttuvan. Jos ryhmäliikunta ei ole tuttua, suosittelen testaamaan kaiken mahdollisen, jolloin löydät juuri ne omat lemppari ohjaajat ja tunnit. Aikaisemmin kirjottelinkin haasteesta, joka sai miut kokeilemaan kaikki tunnit läpi ja se oli juuri oikea tapa ainakin itselle. Ryhmäliikunta tuntuu pelottavan monia siksi, että moni kokee olevansa muita huonompi tai kokee olevansa jotenkin "nolo". Itsestäkin tuntui tältä ennenkuin lähdin rohkeasti kokeilemaan, enkä kadu hetkeäkään! Eipä siellä paljoa muita edes ehdi tuijottamaan jos tekee tunnit täysillä ja keskittyen. Rohkeasti mukaan vain!
Kursseja on sopivin väliajoin, että kaikki kiinnostuneet pääsevät helposti mukaan tunneille, jotka vaativat alkeiskurssin käynnin. Itse kävin ennen kuntonyrkkeilyn aloitusta aiheesta alkeiskurssin ja nyt on kovassa harkinnassa BWT:n tiiviskurssi, sitten kun sellainen järjestetään taas.

Kuntosalipuolen laitteisto on monipuolinen ja sieltäkin löytyy kaikille jotakin. Ainahan tilat ovat rajalliset eikä mikään sali voi haalia ihan jokaista laitetta ja mööpeliä mitä markkinoilta löytyy, mutta Torikadulta ei puutu kriittisiä laitteita ja perusasioita on useampiakin. Käsipainovalikoima on kattava ja kuntosalilaitteiden lisäksi alakerrasta löytyy kehonpainoharjoitteluun mahtavat puitteet. Itse en ole ainakaan huomannut kaipaavani mitään mitä sieltä ei jo löydy.
Kuntosaliopastusta löytyy myös talosta ja kehonkoostumusmittauksiakin järjestetään säännöllisin väliajoin, se on muuten parempi tapa seurata edistystä kuin se vaaka! Kahviossa tuoksuu harva se kerta tuore pulla, gaaah se on muuten epäreilua, ja mukaan voi kaapata välipalat ja treenijuomat. Lisäksi esim hyvän treenin jälkeen voi nauttia vaikka huurteiset treenikaverin kanssa. Mie ainakin pyrin hyödyntämään kaikki mahdolliset tarjolla olevat palvelut, kun saman katon alta löytyy!

In conclusion, hyvällä hinnalla saa monipuolisesti kaikkea ja palvelu pelaa! Kurkkaa vaikka itse hinnasto, jos et usko..


Kuin kotiin tulisi


Torikadun vakkariasiakkaat saavat myös pisteet miulta. Harvemmin näkee ketään naama norsun****lla tai äkkäilemässä kanssatreenaajille. On kaikenlaista porukkaa, isoa ja pientä, edistynyttä ja aloittelijaa ja kaikki mahtuvat hyvin saman katon alle. Täältä puuttuu myös suurimmilta osin ne "David-miehet ja -naiset", jotka katsovat muita nenänvartta pitkin, ja seläntakana hihittelevät "salipissikset". Välillä toki joukkoon eksyy sääntöjen rikkojia, kuten paljasjalka treenareita, ja nokkavia teinejä, mutta se kuuluu jokapaikkaan ja harmittomiahan he loppujen lopuksi ovat. Torikadulla saa kuin saakin olla TÄYSIN oma itsensä!

Kuntosalilla on siis monenlaista ihmistyyppiä ja kaikki saavat tehdä omaa juttuaan rauhassa kenenkään tuomitsematta. Kuntosalin primetime aikoina (työpäivän jälkeen ja viikonloppuina keskipäivällä) väkeä on paljon, mutta torikadun treenarit ovat suurinosa työntekijöiden kaltaisia eli mukavia ja rentoja, joten 99% ajasta pääsee tekemään välissä omat juttunsa, jos vain vaivautuu nätisti pyytämään. Porukka auttaa jos apua pyytää, mutta osaavat olla hiljaa jos apua ei kaivata.

Treenaamaan on aina siis mukava mennä ja sisään astuessa on aika usein fiilis, että ihan kun olisi kotiin tullut. Tuleehan siellä vietettyä kolmanneksi eniten aikaa päivästä, kodin ja työpaikan jälkeen, mutta se ei harmita yhtään, kun homma toimii hienosti ja ilmapiiri on mahtava.
Tutustu paremmin


Torikadun löydät Facebookista, Instasta ja netistä ja näitä kanavia seuraamalla saat tiedon eduista ja ajankohtaisista asioista helpoiten. Torikadun treenareille löytyy myös ikioma Facebook -ryhmä, jossa pääsee katselemaan hassuja videoita ja turisemaan aiheesta ja sen vierestä. Tämä nipottaja natsi kehoittaa myös tutustumaan toimintaohjeisiin, että sopeudut joukkoon varmasti. Niitä painoja ei paiskota, hahaha!

Kiitos Torikadun Liikuntakeskus - olette iso osa tätä projektia koooko jengi!


Love,
Me

P.S. Tämä postaus ei ole sponsoroitu eikä mielipiteitäni ole ostettu.

1 kommentti: