perjantai 12. helmikuuta 2016

Yllätyksiä ja asennemuutoksia treenin keskellä

Fitnessbloggaaja - "meikattu kaikkitietävä perseenvenyttelijä"?


Sain Evokelta positiivisen yllätyksen: Kutsun heidän ja Zeropointin järjestämään Street Workout -aamutreeniin Movement Factorylla. Onnesta soikeana ilmottauduin heti vaikka kutsun mukana tullut video tekstillä "Tässä esimakua mitä on luvassa" hieman hirvittikin. Jännitin aika paljon tätä aamua, koska mitään tietoa muista osallistujista tai treenin rankkuudesta ei ollut, oli vain omat kuvitelmat.

Kaikista isoin yllätys tuli kuitenkin vastaan paikanpäällä: Toisilleen hyvin pitkälti tuntemattomat ihmiset loivat ihan loistavan ilmapiirin treeneihin ja kukaan ei jäänyt ilman tsemppausta tai apuja. Jostain syystä olen tähän asti aina kuvitellut, että eturivin fitnessbloggaajat ovat koppavia ja itsekeskeisiä narttuja, mutta omat ennakkoluuloni saivat väistyä heti alkumetreillä. Eivät he olleetkaan itsekeskeisiä meikattuja fitness-biatseja, jotka luulevat tietävänsä kaikkeen oikean vastauksen, vaan todellisuudessa he olivat kovaa treenaavia naisia, joilla on elämä ja tavoitteet siinä missä kenellä tahansa muullakin - mukavia, positiivisia, ihania ihmisiä!

Mitä tästä opimme? Luulo ei todellakaan ole tiedon väärti! Ehkä minäkin taas muistan olla luomatta typeriä ennakkoluuloja ihmisistä, joita ei ole koskaan tavannut, koska jokainen ihminen ansaitsee avoimen ja ennakkoluulottoman ensitapaamisen! Sikstoisekseen, ne luulot harvemmin osuu edes lähelle oikeaa..


Yksi parhaimmista treeneistä ikinä


Street Workout -treenin meille veti huikean taitava, Street Workoutin Suomen mestari, Tuomas Katila, joka osottautui myös todella osaavaksi ohjaajaksi. Ohjeet olivat selkeitä, kiinnostus lajiin näkyi pitkälle ja apuja sai niin treenin aikana kuin tulevaisuuden koitoksiinkin. Mukana menossa oli järjestävien tahojen eli Evoken ja Zeropointin lisäksi Monna treenaa, EndorfiinikoukussaAleksandra Blinnikka FIN-56, Inthemiddle.fi, Nanafit, Fitness Führer ja Rinka Essel. Olin lopulta aika täpinöissäni, että sain tavata nämä mm. bloggaamalla mainetta niittäneet mimmit. Loistava treeni ja loistava porukka!

Mitä me sitten tehtiin? Jo alkulämmittelyt sai omat sykkeet pilviin, joka meinasikin aiheuttaa pienen pakokauhun ja epäilyksiä loppuun selviämisestä - hengissä. Liikkeet olivat siis supertehokkaita ja rankkoja, vaikkei itse treeniin oltu vielä edes päästy. Näitä täytyy treenata kotona lisää!

© Elina / Endorfiinikoukussa

Lämpöjen jälkeen käytiin hyvin perusteellisesti läpi tuleva treeni ja Tuomas opetti mm. erilaisia variaatioita leuanvedosta ja punnerruksista - en edes tiennyt, että niitä voi olla noin paljon.. Shame on me! Toki tsekattiin myös loput liikkeet ja mie meinasin olla done jo viimeistään tässä kohtaa, mutta fiilis treeneissä oli niin huikea, että energiaa jatkaa löytyi kyllä kummasti. 

Näillä mentiin!

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa
© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa

Koko treeni käyrän muodossa

Kun treeni oli ohi ja sykkeet vähän tasottuivat, eli pystyin taas hengittämään, pidettiin pieni "kyselytunti" Tuomakselle: Kysymyksiä lenteli liittyen hänen omaan treenaamiseen ja taustaansa, treenivinkkeihin ja kaikkeen aiheesta ja sen vierestäkin. Nähtiinhän sitä sitten niitä temppujakin.. Joku päivä miekin teen Front Leverin oikeaoppisesti, ehkä se on se 2026?

Sittenhän myö vähän rauhotuttiin, syötiin aamupalaa, kuultiin Zeropointin, Evoken ja Movement Factoryn edustajilta mm. heidän tuotteistaan ja maisteltiin proteiinimehuja ja patukoita, eikä sieltä tyhjin käsin kotiinkaan tarvinnut lähteä, mutta palataan siihen joku toinen kerta. Eiköhän nää kaikki postauksen kuvat kerro enemmän kuin tuhat sanaa, onneksi, koska nyttei meinaa runosuoni sykkiä juur yhtää!

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa

© Elina / Endorfiinikoukussa


Tuskaa ja motivaatiota - tätä lisää!


Innostuin kehonpainolla harjoittelusta taas aivan hillittömästi ja haluan ohjelmaani lisää sitä, jonka taisinkin jo mainita eteenpäin oikeammalle taholle. Ei sitä edes muistanut kuinka rankkaa tällainen treenaaminen voikaan olla. Tästä aamusta sai lisäksi järjettömästi energiaa ja motivaatiota jatkaa eteenpäin ja vielä illallakin hehkutin treeniä joka paikkaan, vaikka tuntuikin siltä, että "fyysisesti ja tsyykkisesi olin ihan loppu!" Väsynyt ja onnellinen akka, kaiken hölmön höpötyksen ja oudot kysymykset pistän hei sitten sen piikkiin, tiedoksi vain!

Seuraavana päivänä saatoin kyllä "hieman" vinkua kipeitä lihaksia ja kammolla odotin, että ne kipeentyisivät vielä lisää, mutta siltä onneks säästyttiin. Mielessä pyöri kyllä kaikki mahdolliset jalkapäivämeemit ja kuvat pahimmista vihollisista treenin jälkeen. Myönnettäköön, että kyyneleitäkin valutin, kun treenipäivän iltana yritin saada paitaa pois päältäni siinä onnistumatta. Ei naurata hei, ei se ollu kivaa! NO PAIN NO GAIN!

© Juha Suhonen

ISO KIITOS Evoke ja Zeropoint, että tällainen pöytälaatikkobloggaaja pääsi mukaan tämän kokemaan ja ISO KIITOS koko mahtava jengi - parhautta! Oli hienoa tavata teidät ja muuttaa turhia ennakkoluulojaan, toivottavasti törmätään vielä! Kiitos kiitos kiitos.. Pelkkä aiheesta kirjoittaminen saa taas fiilikset korkealle, jeah!


Love,
Me

1 kommentti:

  1. Mahtavaa kun olit mukana ja huikeeta, että sun käsitys fitnessbloggaajista muuttui. :) Toivottavasti törmäämme vielä.

    Elina

    VastaaPoista