keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Tehrään akasta juaksija: Ensimetrit

Ensimetrit = 19,5km


Tää homma tosiaan alkoi virallisesti sunnuntaina ja tää akka lähti intoa puhkuen vääntämään lenkkiä juoksumatolle. Minnuuhan ei siis tuonne ulos saa liukastelemaan, ei edes kirveellä uhaten. Miltä se nyt sitten tuntuu ja miten on mennyt? No voin kertoo että pa**aahan tää on ja jalkoihin sattuu enemmän kuin laki sallii, mutta mä en ole luovuttanut ja se voittaa kaiken edellä mainitun! Just nyt voisin hakata kirveellä nää jalat irti lonkista asti, ettei elämä ois näin tuskaista, mutta kyllä tää tästä. Edelleen on tahtoa ja intoa vaikka muille jakaa, koska tää on nyt se "mun juttu"!

Tässä vähän mitä on tullut tehtyä:

Sunnuntaina vuorossa oli peruskestävyys tassuttelua, eli 60min ja sykkeet alle 120. Kokeilin 6.0km/h ensimmäisen 30min, mutta sykkeet olivat liian alhaisia niin nappasin vauhdin 6.5km/h.. Ei ne ehkä siltikään olleet tarpeeksi korkealla, mutta sillä mentiin.

Sunnuntai

Maanantaina päästiinkin kokeilemaan juoksemista "ensimmäisen" kerran, eli ohjelmassa oli 30min kävelyä 6.5km/h + 15min juoksua 7.5km/h + 15min kävelyä 6.5km/h. Näillähän sitten mentiin ja voin kertoa, että fiilikset oli juostessa semmoset, että kuolen siihen paikkaan. Meinasin rehellisesti luovuttaa 3min juoksemisen jälkeen, mutta se suomalainen sisu löytyi sieltä taas ja eiku menoks loppuun asti. Eli kyllä, rapakunnossa olen ja nyt on 3kk aikaa hankkiutua parempaan kuntoon.

Maanantai

Tiistaina oli ensimmäinen salipäivä uudella ohjelmalla, siitä alempana lisää. Keskiviikkona, eli tänään, vetäsin aamukävelyt matolla kukonlaulun aikaan. Voin kertoa, että vitutuskäyrä oli aika korkealla huomatessani, että kuulottimet jäivät autoon. Ei se myöskään helpottanut suorittamista, että joka askeleella meinasi päästä kyynel, kun takareidet ja perse on niin jumissa. Ei muuta kuin ajatuksella: "Sillä se lähtee millä on tullutkin", koska eikös se niin mene? No kerronpa meneekö, PA**AN MARJAT, ei mene. Kiukulla kävelin 60min 6,5km/h vauhdilla ja matolta pois astuessa meinasi jalat pettää alta ja suusta päästä huuto. Kävelen kuin ankka tai ihminen per**p**on jälkeen ja kyllä, nyt sattuu!

KeskiviikkoItse kerjäsin ja sain vain mitä tilasinkin!


Mie taisin 15.2.2016 huudella FB:n puolella Tommille terkkuja niinkuin tähän tyyliin: "Antaa tulla, kestän kyllä. Periks en tuu antamaan!" Enköhän se ollut myös minä itse, joka sinne Helsinki Half Marathonille ilmottautui, joten ei kai tässä olisi oikeasti varaa itkeä ja vinkua. Itken ja vingun kyllä silti, ihan vian koska voin, HAH!

Kyykky, romanialainen mave, prässi..


..ja ASKELKYYKKYKÄVELY! Tosissaankohan hän on? Vissiin sitten on, hah.

Mie olen nykyään kaksijakoinen, tai siis saliohjelma on. Tiistaina mie sitten tein ensimmäisen kerran osan 1: Jalat + core. Jos olisin kehdannut, olisin huutanut koko salin kuullen kuinka mun PT yrittää tappaa mua, mutten tosiaan viittinyt, kihih.

Kevyesti otin painojen suhteen ja kiltisti tein ensimmäiset otsikossa mainitut kolme liikettä 3x20, jonka jälkeen erehdyin huokaisemaan, että enää kaks jaloille ja sitten core. No jeppis jepulis.. Vuorossa oli se askelkyykkykävely ja paperissa luki 3x20+20. Jalat tärisi ja kävelin kuin ankka, mutta eikun yrittämään. Ensimmäiset 10+10 ja jalka petti kirjaimellisesti alta, koska se ei vaan enää liikkunut. Repesin nauruun ja tässä kohtaa meinasin huutaa sen, että mua yritetään tappaa - silleen huumorimielessä tietenkin, koska kaikkea ei tarttis ottaa nii vakavissaan. Hetken hoin kyllä muutamia kirosanoja mielessäni ja saatoin laittaa maestrolle viestiäkin, että unen näki, että 3x20+20 tulis, no ei tosiaan tullu. Kiukulla puskin kyllä 3x10+10, koska jalat ei vaan enää kantanu, ens kerralla sit ehkä jo 12+12?

Jälleen kerran saanen muistuttaa itselleni: ITE KERJÄSIT! Näin on.. Tästä mä oikeesti tykkään. Nyt se pien natsi heräs siellä Tommissa, ehkä hää ei tykänny mun tempauksesta ilmottautua HHM2016:seen vaikka hää oli eri mieltä alunalkujaankin? Ei sillä kai väliä miksi se heräsi, koska pääasia on että heräsi. Tällaisesta kidutuksesta mä tykkään ja tällaisen rääkin jälkeen voi hymyillä vaikkei sitä 3x20+20 tullutkaan tällä kertaa! #mypersonaltrainerisawesome!Eteenpäin, sanoi mummo lumessa


Huomenna on viikon ainoa ja ansaittu lepipäivä, mutta sitten jatkuu taas. Perjantaina otetaan maanantai uusiksi, lauantaina kiskotaan saliohjelman osa 2 ja sunnuntaina tassutellaan pk:t. Kun nää jalat nyt vain toipuisivat ja tottuisivat tähän touhuun, niin voisin lopettaa valittamisenkin. Enhän mä nyt ennen sitä voi lopettaa, koska valittamisesta on hitosti apua.. Täh?

"Minähän en venyttele, se on homojen hommaa", tuppaan sanoa.. No, tänään saattaa olla pakko sortua venyttelemään näitä jalkoja, koska mä teen kualemaa Teen teen - ihan oikeesti! Vinkuvonkuvalivali.. Ihan oikeesti mä olen hiton onnellinen ja ylpeä itsestäni!

Mukavaa pikkulauantaita kaikille!


Love,
Me


P.S. Mites tässä nyt näin kävikään..  Ei pitänyt mennä kuin Tough Vikingiin tänä vuonna? Tähän asti kalenteriin on kuitenkin jo kertynyt:

14.5.2015 Väriestejuoksu, Jyväskylä (5km)
21.5.2016 Kympin Nainen, Kouvola (10km)
11.6.2016 Helsinki Half Marathon, Helsinki (21km)
10.9.2016 Tough Viking, Helsinki (10km)

P.P.S Tässä on muuten alustava kartta tämän vuoden Helsingin Tough Viking koitoksesta:


2 kommenttia:

  1. Mä pohdin pitkään tuota, et osallistunko tuonne vaiko en. Kahtena vuotena siis tuolla olen käynyt ja nyt viimeisin oli pettymys. Lisäksi mua harmitti suunnattomasti se, ettei ensimmäisen startin aikana reitti/ohjaajat/toimitsijat olleet ihan paikoillaan tai ajantasalla. Reklamaatiooni luvattiin vastata, mutta sitä ei sitten lopulta tullutkaan. Hieno tapahtuma, mutta ilmeisesti osallistumisen jälkeinen reklamointi ei ole kyseiselle tapahtumalle kovinkaan tärkeää. Ehdottomasti tapahtumana hauska, mutta viimeisin oli toistaiseksi omakohtaisesti se viimeinen. Ekana vuotena aikaa meni 1:31 ja viimeisin reitti-/toimitsija sekoilujen jälkeen 1:25. Harmitti suunnattomasti, koska olin ajatellut meneväni radan alle 1:15-1:20. Mut ei voi mitään.. Tsempit kuitenkin sinulle tuleviin koitoksiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. En nyt ihan ole varma mitä tapahtumaa tarkoitat tällä? Pari kertaa luettuani epäilen eniten Tough Vikingia? Minulle viime vuotinen Tough Viking oli uskomaton kokemus eikä minulla ole siitä mitään pahaa sanottavaa.. Tunnelma oli mieletön, mutta se on totta että asiakaspalvelu siellä on jostain syystä hieman heikkoa..

      Poista